وکیل متخصص در پروندهای وراثتی ( انحصار وراثت ، مالیات بر ارث و تقسیم ترکه )
سپتامبر 5, 2024هزینه وکیل مالیاتی
سپتامبر 5, 2024انحصار وراثت سپرده بانکی پس از فوت متوفی برای بازماندگان ان جای سوال دارد که چه کنند و چه مراحلی دارد که در این قسمت بصورت کامل و دقیق آنرا بررسی خوهیم کرد
آیا امکان معافیت دائم از مالیات بر ارث وجود دارد ؟
بررسی مراحل انحصار وراثت سپرده بانکی
باید گفت به محض اینکه یک نفر قوت می کند شناسنامه فرد باطل می شود و با توجه به
یکپارچه شدن سیستم های اطلاعاتی فوت فرد از طریق سازمان ثبت احوال در هنگام ابطال شناسنامه
به ارگانهایی نظیر بانکها ، سازمان ثبت اسناد و املاک ، دفاتر اسناد رسمی و …گزارش میگردد
به همین دلیل از این زمان کلیه حساب های بانکی متوفی مسدود می گردد
و قابلیت دسترسی و برداشت از این حساب ها وجود ندارد و این چیزی است که واراث اول از همه با آن روبه رو می شوند چرا که غالبا وراث در جهت هزینه های کفن و دفن و مراسمات معوله عزاداری به بانک مراجعه که از حساب بانکی خود متوفی برداشت کنند و در آن لحظه با این پیام بانک مواجه میشوند که حساب های بانکی متوفی مسدود است و حق برداشت ندارند
مالیات انحصار وراثت سپرده بانکی
بنابراین وراث در اولین قدم برای برداشت از حساب متوفی باید انحصار وراثت را انجام دهند تا همگی ورثه متوفی معیین شوند یعنی ورثه متوفی با در دست سپس به اداره مالیات مربوطه مراجعه و با پرداخت مالیات بر ارث سپرده بانکی موجبات رفع توقیف از حساب متوفی را فراهم آورده . و اینکه میزان مالیات مربوطه چند درصد است و چه عوامل و فاکتورهایی در تعیین میزان آن دخیل است را بنده در مرقومه دیگری به طور حزئی عنوان نموده ام . و همین طور مراحل اخذ گواهی حصر وراثت و مدارک لازم در این زمینه را به ورات در بخش های دیگر سایت عنوان نموده ام .
درباره انحصار وراثت بیشتر بدانیم
برای تعیین تکلیف میراث هرکس پس از فوت، ابتدا باید ورثه را تعیین کرد.
رسیدگی به این امر از سوی مرجع قانونی و با رعایت تشریفات مقرر در قانون را «انحصار وراثت» و رای صادر شده را «تصدیق یا گواهی انحصار وراثت» مینامند.
بر اساس قانون مالیات های مستقیم، وراث یک فرد به سه طبقه تقسیم میشوند
طبقه اول: پدر، مادر، شوهر، زن، فرزندان، اولادفرزندان
طبقه دوم: اجداد، خواهر، برادر و فرزندان آنها
طبقه سوم: عمو، عمه، دایی، خاله و فرزندان آنها
از کدام مرجع میتوان درخواست صدور گواهی انحصار وراثت کرد؟
برای صدور گواهی انحصار وراثت باید به شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت دائمی متوفی مراجعه کرد. لیکن باید توجه کرد که رسیدگی به دعاوی درباره اصل و نسب، وصیت، تولیت، یا وقف که ممکن است پس از فوت متوفی ایجاد شود کماکان در صلاحیت دادگاههای عمومی است و چنین دعاوی حتی با توافق طرفین قابلیت طرح در شورای حل اختلاف را ندارد.
مقاله ای که مطالعه کردید از دسته مقالات آموزشی انحصاور وراثت وبلاگ خلیلیان می باشد . اگر نیازمند وکیل انحصار وراثت هستید با شرکت در تماس باشید.