خطرات صلح و هبه اموال قبل از فوت
نوامبر 30, 2024هزینه وکیل مالیاتی | بررسی تعرفهها و عوامل موثر
دسامبر 1, 2024در فرآیند انحصار وراثت ، تعداد وراث فرد متوفقی و میزان ارثیه آنها مشخص است. مشاوره حقوقی حصروراثت به خصوص در خانوادههایی که دارای جمعیت زیاد هستند، بسیار پیچیده و نیازمند دانش کافی است که میبایست از وکیل متبحر استفاده شود.
براساس قانون مالیات های مستقیم، وراث یک فرد به سه طبقه زیر تقسیم می شوند : طبقه اول : پدر ، مادر ، شوهر ، زن ، فرزندان و اولاد فرزندان طبقه دوم : اجداد ، خواهر ، برادر و فرزندان آنها طبقه سوم : عمو ، عمه ، دایی ، خاله و فرزندان آنها
موضوع این مقاله را از دیدگاه سایت وکیل خلیلیان – وکیل پایه دادگستری – مورد بررسی و کنکاش قرار می دهیم
یک پدیده اجتماعی حقوقی است که بسیاری از مردم در دادگاهها و روابط خانوادگی با آن درگیر هستند و با داشتن اطلاعات کامل و اشنایی با قوانین آن به چهارچوب مناسبی در حل مشکلات در این باره خواهند رسید.
انحصار وراثت یعنی چه
بعد از فوت هر فرد با توجه به یکپارچه شدن سیستم های اطلاعاتی موجود در کشور بلافاصله شناسنامه فرد باطل و گواهی فوت صادر میگردد ودر حقیقت از این لحظه به بعد هر گونه دخل و تصرف در اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول ممنوع است و در اینجاست که افرادی که خود را دارای نسبت با متوفی میدانند اعم از سببی ( زوج و زوجه ) و نسبی ( پدرو مادر فرزندان خواهرو برادر و…… ) میدانند
و فی الواقع خود را ورثه متوفی و محق در دارا شدن و تملک اموال متوفی میدانند باید نسبت به اخذ گواهی حصر وراثت اقدام نموده که به واسطه این گواهی تعداد ورثه حین فوت محرز و معیین می گردد در حقیقت رکن اساسی گواهی حصر وراثت تعیین ، مشخص ومحدود کردن ورثه متوفی است و فایده آن از این جهت است که بعضا شاهد این موضوع هستیم که که متوقی در طول زندگی خود چندین ازدواج اعم از دایم و موقت داشته و طبیعتا فرزندان دیگری نیز جز آنچه اطرافیان او می شناسد داشته که صدور این گواهی ابزاری است در جهت احراز وراث و معین ومشخص کردن آنها .
مراحل اخذ گواهی حصروراثت چیست ؟
قدم اول: تهیه فرم های مخصوص
اولین مرحله برای دریافت گواهی انحصار وراثت این است که فرم مخصوص درخواست این گواهی را تهیه کنید، از کجا؟ یک راست باید به شوراهای حل اختلاف بروید. اینکه به کدام شعبه شورا بروید هم مهم است. شما باید به شورای حل اختلاف شهری بروید که آخرین اقامتگاه متوفی بوده است. در اینجا میتوانید فرم مخصوص را دریافت کنید. در این فرم باید اسامی افرادی که از متوفی ارث میبرند را با مشخصات کامل و نسبت آنها با مرحوم بنویسید. کار با پر کردن همین فرم تمام نمیشود بلکه شما باید به ۲ محل دیگر برای تکمیل مدارک خود مراجعه کنید و دوباره با این فرم به شورای حل اختلاف برگردید.
قدم دوم: تایید وراث
در این مرحله باید سری به یک دفتر اسناد رسمی بزنید که معمولا در هر محلهای پیدا میشود. شما فرمی که از شورای حل اختلاف گرفتهاید را به همراه گواهی فوت متوفی و همچنین اصل و کپیشناسنامه و کارت ملی تمام وارثان باید به یک دفتر اسناد رسمی ببرید. یادتان باشد که در این مرحله ۲ شاهد هم که وارثان را میشناسند باید همراهتان باشند. در حقیقت این مرحله برای این است که دفتردار، شهادتنامهای را تنظیم کند و شاهدان با دادن امضا و گواهی، وراث متوفی را بهطور رسمی در همان فرم مخصوص تأیید کنند. این فرم ثبتشده، یکی از مدارکی است که شوراهای حل اختلاف در گامهای بعدی از شما میخواهند.
قدم سوم: مشخص نمودن مالیات متعلقه به اموال متوفی
باید تکلیف اموال و داراییهای فرد متوفی هم در این مرحله مشخص شود. وارثان باید فهرستی از اموال منقول و غیرمنقول باقیمانده تهیه کنند. بعد یکی از وراث باید به اداره دارایی مراجعه کند تا تکلیف مالیات بر ارث مشخص شود. این مالیات براساس قوانینی مشخص محاسبه میشود ( نکته ایی که ذکر آن را ضروری میدانم این است که در این مرحله ورثه باید لیستی از اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول را در فرم مخصوصی که اظهارنامه نامیده می شود پر نموده ولی نکته قابل توجه اینکه نحوه ارائه صورت دارایی متوفی به اداره دارایی با توجه به اینکه هدف غایی وراث مشخص کردن مالیات متعلقه به اموال مختلف متوفی و درنهایت پرداخت وآزاد کردن اموال مربوطه است خیلی مهم می باشد
چرا که اشراف بر پاره ایی مسائل و قوانین مربوطه در این خصوص تاثیر قابل توجهی در کاهش مالیات بر ارث متعلقه دارد که بنده در قسمت های دیگر به طور جزئی در این خصوص ارائه اطلاعات نموده بدیهی است تجربیات یک مشاور مالیاتی متبحرتاثیر قابل توجهی در کاهش مالیات بر ارث متعلقه دارد . فقط یادتان باشد که این مالیات براساس اینکه وراث چه نسبتی با متوفی دارند دریافت میشود.(در انتهای این مقاله میتوانید با طبقهبندی وراث آشنا شوید.) بعد اداره دارایی به شما رسیدی میدهد که این رسید هم برای گرفتن گواهی انحصار وراثت لازم است.
قدم چهارم: مراجعه به شورای حل اختلاف
فرم مخصوص انحصار وراثت که با امضای همه وراث و شاهدان در یکی از دفاتر اسناد رسمی ثبت شده، کپی برابر اصل شناسنامه وراث، گواهی فوت متوفی، کپی برابر اصل عقدنامه همسر متوفی، دادخواست گواهی حصر وراثت و رسید گواهی مالیاتی یا همان مالیات بر ارث، مدارک مهمی هستند که شما باید تهیه کرده باشید و آنها را به یکی از شوراهای حل اختلاف تحویل دهیدالبته در این خصوص باید عرض کنم با توجه به الکترونیکی شدن خدمات قضایی در کشور و اتصال شوراهای حل اختلاف به این سیستم دیگر نیاز به مراجعه مستقیم به شورای حل اختلاف نیست بلکه با ارائه مدارک فوق الذکر به شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکان ثبت دادخولست حصر وراثت وجود دارد. یادتان باشد که حتما اصل شناسنامه وراث را به همراه داشته باشید. نکته دیگر هم این است که لازم نیست همگی ورثه شال و کلاه کنید و به شورای حل اختلاف بروید، یک نفر از وراث هم برای ارائه مدارک و دادخواست به شورای حل اختلافبرودکفایت میکند.
قدم پنجم: در این مرحله نیلزی به حضور شما و یا نماینده قانونی شما نیست
کار صدور گواهی انحصار وراثت را از این مرحله به بعد باید به شورای حل اختلاف بسپارید. حالا نوبت همان آگهی معرفی رسیده که احتمالا در مورد آن چیزی شنیدهاید و یا آن را در یکی از روزنامهها دیدهاید. مرجع قضایی پس از ملاحظه اسناد و مدارک که ارائه دادهاید و با هزینه شما در یک روزنامه کثیرالانتشار، تقاضای شما را آگهی میکند تا اگر شخص متوفی، وارث دیگری داشته باشد با ملاحظه این آگهی به دادگاه مراجعه کند. پس از گذشت یکماه از تاریخ نشر آگهی درصورتی که کسی به آن اعتراض نکند، بدون تشکیل جلسه رسیدگی و دعوت از وراث، گواهی حصر وراثت صادر خواهد شد.
قدم ئششم: چه افرادی حق اعتراض به گواهی حصر وراثت را دارند ؟
۲ گروه میتوانند به گواهی انحصار وراثت صادر شده اعتراض کنند و دادگاه هم باید با تشکیل جلسهای دیگر، تکلیف را مشخص کند. یکی از کسانی که میتواند اعتراض کند دادستان قضایی است؛ یعنی این دادستان اگر تشخیص دهد که فرد فوت شده وارثی ندارد و درخواست ارائه شده بیاساس است، میتواند به صدور این گواهی اعتراض کند. گروه دوم هم افرادی هستند که فکر میکنند نامشان باید در میان وراث باشد و نیست یا گواهی حصر وراثت به زیان آنها صادر شده است. به هر حال هر یک از این ۲ گروه باید اعتراض خود را اعلام کنند و حق دارند که از رأی دادگاه، تقاضای تجدیدنظر کنند.
قدم هفتم: تقسیم ارث
با داشتن گواهی میتوانید به شکل کاملا قانونی، سراغ تقسیم ارث بروید. بانکها هم با وجود این گواهی به شما اجازه برداشت از حساب شخص متوفی را خواهند داد. فقط دانستن یک نکته در این زمینه مهم است؛ یادتان باشد درصورت متعدد بودن تعداد وراث، یا باید همه در زمان طلب اموال متوفی حضور داشته باشند یا اینکه همه وراث به یکی از ورثه، وکالت رسمی و محضری بدهند که بهدنبال جمعآوری اموال برود. مسلما روش دوم از نظر صرف زمان و پیگیری کارها بسیار بهتر است. ملکی هم که به نام متوفی در اداره املاک ثبت شده باشد، با ارائه گواهی حصر وراثت، به نام همه وارثان ثبت خواهد شد.
نکات مهم و کاربردی در مورد گواهی حصر وراثت :
- انواع گواهی حصر وراثت : درصورتی که ارزش ماترک متوفی کمتر ازسه میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف بدون انتشار آگهی و دعوت از ورثه، در جلسه فوقالعاده با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده، گواهی انحصار وراثت را صادر میکند. که در اینجا باید عرض کنم چنین گواهی حداکثر ظرف 10روز کاری قابلیت صدور را دارد . ولی در صورتی که اموال متوفی بیشتر از 3 میلیون تومان باشد که غالب موارد به این شکل است حداقل زمان لازم برای صدور چمین گواهی 60 روز کاری می باشد زیرا در چنین مواردی حداقل 32 روز از زمان نشر آگهی باید بگذرد
- اگر در زمانی که فردی فوت میکند، همسر او باردار باشد نمیتوان گواهی حصر وراثت گرفت؛ یعنی اگر بچهای درصورت زنده متولد شدن از متوفی ارث ببرد، باید صبر کرد تا این بچه به دنیا بیاید.
- آیا اخذ گواهی حصر وراثت در قبل و بعد سال 1395 تغییراتی داشته ؟ در این خصوص باید عرض کنم که قانون جدید مالیاتهای مستقیم که از ابتدای سال 1395 تغییر نمود باعث ایجاد تغییراتی در اخذ گواهی حصر وراثت نیز شد به این شکل که در خصوص افراد فوت شده از ابتدای سال 1395 برای اخذ گواهی حصر وراثت نیاز نیست در ابتدا به اداره دارایی مربوطه مراجعه و لیست اموال متوفی را ارائه نمود در حالی که در مورد افراد فوت شده قبل سال 1395 برای اخذ گواهی حصر وراثت وراث و یا نماینده قانونی آنها در ابتدا باید به اداره دارایی مربوطه مراجعه ولیست اموال متوفی را اعم از منقول و غیر منقول به دارایی ارائه دهد و اظهارنامه را که فرم مخصوصی در این زمینه می باشد را پر نماید نکته قابل توجه اینکه نقطه مهم قضیه همین جا است چرا که نحوه ارائه اموال متوفی به اداره دارایی با توجه به نکات ظریفی که قانون در این خصوص دارد تاثیر قابل توجهی در میزان مالیات بر ارث متعلقه به اموال متوفی دارد چرا که بدیهی است همه افراد از ظرافت ها و نکات قانونی و حتی بعضا معافیتهای مالیاتی بی اطلاع بوده که باید عرض کنم وجود یک مشاور مالیاتی با تجربه در اینخصوص می تواند کمک قابل توجهی در کاهش مالیات بر ارث متعلقه داشته باشد چیزی که بنده در مقالات دیگر منتشر شده در سایت تحت عنوان تغییرات قانون مالیاتهای مستقیم در قبل و بعد سال 1395 و همهینطور در مبحث نرخ ودرصد های مالیاتی و معافیت های مالیاتی به کرات اشاره نموده ام
- نکته قابل توجه دیگر اینکه با توجه به متعدد بودن ورثه و اختلاف نظرهای شدیدی که معمولا بین وراث وجود دارد بهتر آن است که وراث از بین خود یک نفر را به عنوان نماینده انتخاب و به او اعطای وکالت البته صرفا در محدوده پیگیری امور اداری داده و دیگر نیاز نیست در این مسیر پیچیده و طولانی همگی حضور داشته باشند و البته وجود یک مشاور مالیاتی با تجربه می تواند کمک قابل توجهی به وراث در کوتا ه کردن زمان و پرداخت هرچه کمتر مالیات بر ارث متعلق نماید .
طبقات وراث طبق شرع و نص صریح قانون مدنی به شرح زیر می باشند :
- وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.
- وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.
- وراث طبقه سوم که عبارتند از: عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.
اگر در هر طبقهای حتی یک نفر از ورثه در حال حیات باشد سبب میشود هیچ ارثی به دیگر طبقات تعلق نگیرد. اگر در اصطلاحات حقوقی به کلمه «ترکه» یا «ما ترک» برخوردید بدانید که به معنی همان ارث یا دارایی فرد فوت شده است. این اصطلاح با اقتباس از آیه: «للرجال نصیب مما ترک الوالدان» بهکار برده میشود. اینکه هر فرد از شخص متوفی چقدر ارث میبرد بستگی به این دارد که فرد در چه طبقهای از وراث قرار دارد. و اینکه هر کدام از طبقات به چه میزان ودرصد باید مالیات بر ارث به دولت پرداخت نمایند در مقالات دیگر منتشره در سایت منعکس می باشد
هزینه انحصار وراثت چند هزار تومان است؟
این هزینه بدون هزینه وکیل ، مبلغ 130 هزار تومان است. در واقع پرداخت مبلغ حدود ۱۳۰هزار تومان در دفتر خدمات الکترونیک قضایی که توسط دولت بعنوان هزینه دادرسی دریافت می شود.
برخی سوالات شما
به عنوان اولین اقدام با سه نفر شاهد به نزدیک ترین دفترخانه مراجعه و استشهادیه تنظیم نمایید.
بله سهم خواهر و برادر فوت شده به فرزندانشان و اشخاص ارث بر از آنها می رسد .
اگه مادر شما در ملك سهم داره و سند مشاع داره اعتراض كنيد تجديدنظر نقض ميشه ضمنا دادخواست الزام به فروش مال مشاع بديد همه موافقان خواهان و برادر شما خوانده دعوي قرار ميگيره
گواهی حصر وراثت دو نوع می باشد یک نوع محدود می باشد که شاید به یک جلسه بعد از گرفتن استعلامات صادر شود و نوع دیگر گواهی حصر وراثت نامحدود است که باید در روزنامه آگهی شود و سه ماهی طول میکشد بهترین کاری که شما میتوانید انجام دهید این است که گواهی حصر وراثت محدود بگیرید
با اثبات مالکیت .
در مورد افرادی که قبل از سال ۹۵فوت نموده اند در جهت اخذ گواهی حصر وراثت علاوه بر مراحل کلی که در مقالات قبل عنوان نمودیم اخذ اظهارنامه مالیات بر ارث جهت ارائه به دادگاه مربوطه لازم است و در حقیقت وراث باید لیست مال و اموال متوفی را به اداره مالیات مربوطه ارائه نموده و اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث را تکمیل نموده در حالی که در مورد افراد فوت شده از ابتدای سال ۱۳۹۵ اخذ اطهارنامه مالیات بر ارث جهت انجام مالیات بر ارث تیاز نمی باشد .
گاهی اوقات ورثه به دلیل اختلافات و یا هر علت دیگری اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت نمی نمایند که در مورد مشکلات عدم اخذ گواهی انحصار وراثت توسط باید عرض کنم که با توجه به اینکه تقسم ماترک زمانی صورت می گیرد که گواهی حصر وراثت اخذ و مالیات متعلقه نیز پرداخت شده باشد بنابراین تا زمانی که این دو مورد انجام نشده باشد نقل و اناقال اموال قاعدتا امکان پذیر نخواهد بود و همین طور در صورتی که وراث در اسرع وقت اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت نکنند در خصوص پرداخت مالیات بر ارث مشمول جرائمی خواهند شد .
دوستان عزیز امروز میخواهم در مورد یکی از سوالات خیلی رایجی که از ما وکلای دادگستری به کرات نرسیده میشود صحبت کنم در مورد اینکه آیا امکان حصر وراثت بونوجود شناسنامه ممکن است و باخیر ؟ باید بگم بله این امکانوجود دارد چراکه بعد فوت متوفی و در هنگام حصر وراثت به دلیلی اختلافاتی که بین بعضی از وراث وجود دارد ممکن است یک و یا چند نفر از وراث همکاری لازم را در انجام و اخذ گواهی حصر وراثت نکنند و مدارک هویتی خود مثل شناسنامه و کارت ملی را جهت انجام و اخذ گواهی حصر وراثت در اختیار سایر ورثه قرار ندهند که در این صورت باید عرض کنم احدی از ورثه که قصد اخذ گواهی انحصار وراثت را دارد در این خصوص می تواند از شورای حل اختلاف مربوطه درخواست استعلام از سازمان ثبت احوال مربوطه رابنماید والبته در کنار این موارد مدارک ون راحل دیگری هم در خصوص اخذ گواهی حصر وراثتوجود دارد که بنده به طور مفصل در دیگر مقالات سایت به آنها پرداخته ام
ما وکلای دادگستری بعضا با موکلینی رو به رو میشویم که به دفاتر ما مراجعه نموده و اعلام مینمایند که اسم آنهادر گواهی انحصار وراثت درج نشده است و خواستار تصحیح و یا صدور مجدد گواهی انحصار وراثت هستند که در حقیقت در اینجا ما با یک گواهی انحصار وراثت خلاف واقع روبه رو سده ایم که در مورد چرایی و چگونگی صدور گواهی انحصار وراثت خلاف واقع باید گفت متاسفانه بعضی از وراث برای از بین بردن حق سایر ورثه اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت بدون عنوان این موضوع که متوفی ورثه و یا وراث دیگری هم دارد و با این قصد و نیت که اموال متوفی را صرفا به نام خود زده که در این خصوص باید گفت ضمن اینکه امکان لصلاح و صدور مجدد گواهی انحصار وراثت با ذکر اسامی تمانی وراث وجود دارد و در حقیقت گواهی انحصار وراثت قبلی ملغی اثر میگردد باید گفت عمل ورثه متخلف جرم بودهو قانونگذار در این خصوص به شدت سختگیری نموده و فی الواقع عمل ورثه متخلف در اینجا مصداقی لز جرم کلاهبرداری است که در اینجا لازم می دانم توجه شما را به قواتین خاصی که در لین زمینه وجود دارد جلب نمایم : درقوانین موضوعه به لحاظ اهمیت عدم صدور گواهی های تصدیق انحصار وراثت کذب وخلاف واقع ، قانونگذاربه ترتیب مقرر درمواد ۹و۱۰ قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب ۱۳۰۹،عقوبت جزائی ناشی از اقدامات مجرمانه درجریان تحصیل گواهی های حصر وراثت غیر قانونی وبرخلاف حقیقت رااینچنین بیان نموده است: ماده ۹ قانون تصدیق وراثت:”هرگاه معلوم شود که مستدعی تصدیق با علم به عدم وراثت خود تحصیل تصدیق وراثت نموده یا با علم به وجود وارثی غیرازخود، تحصیل تصدیق برخلاف حقیقت کرده است کلاهبردارمحسوب وعلاوه برادای خسارت به مجازاتی که به موجب قانون برای این جرم مقرر است محکوم خواهد شد.” ماده ۱۰ قانون تصدیق وراثت:”هرشاهدی که درموضوع تحصیل تصدیق وراثت، برخلاف حقیقت شهادت دهد برای شهادت دروغ تعقیب وبه مجازاتی که برای این جرم مرر است محکوم خواهد شد.”
مقاله ای که مطالعه کردید از دسته مقالات آموزشی انحصاور وراثت وبلاگ خلیلیان می باشد . اگر نیازمندوکیل انحصار وراثت هستید با شرکت در تماس باشید.
11 Comments
با عرض سلام.وخسته نباشی
آیاازارث پدری؟؟مادرچنددرصدازارث پدری.یعنی شوهرش.سهم وارد.
ممنون..
با عرض سلام.وخسته نباشی
آیاسهم خواهروبرادرازارث پدری مساوی هستن. یابرادربیشترازخواهر
ازارث پدری سهم دارد.. سپاسگزارم
سلام و عرض ادب
طبق شرع و قانون ارث برادر دو برابر خواهر می باشد
با سلام پدر من دوسال قبل فوت کردند.انحصار وراثت گرفتیم پدر بزرگم در قید حیات بوده ولی مادر بزرگم سال ۹۳ فوت کرده.امسال پدر بزرگم قصد کرده ارثی که پدر از مادر بزرگم میبره رو بده.حالا ایا پدر بزرگم از ارثی که به پدر میرسه سهمی داره یا نه.ممنون
وبسایت خوبی دارین.
تشکر
باسلام اگر متوفی فاقد هر گونه مالی باشد برای حصر وراثت چگونه باید رسید مالیاتی گرفت و چه مدارکی برای این کار لازم دارد
باید عرض کنم خدمت شما نحوه انحصار وراثت در رابطه با فردی که مالی از خود به جای نگذاشته فرقی با فردی که دارایی دارد ندارد و بنده در فیمت های مختلف سایت در مورد انحصار وراثت محدود و نامحدود که به تناسب دارایی کمتر و بیشتر از ۳ میلیون تومان هست توضیحات لازم را داده ام
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۸۰۱۰۵۷۹ تماس بگیرید
با سلام اگر متوفی فاقد هر گونه مالی باشد و وارث برای گرفتن گواهی حصر وارث چگونه رسید مالیاتی بگیرد
سلام و عرض ادب
ورثه هستم و در کل دو برادر و 3 خواهر ، به علت مشکلات رایج در این مواقع از بابت تقسیم ارث که ملک مسکونی در یک روستاست و چندسالی از این امر و بدون هیچ گونه نتیجه گذشته است ، تصمیم دارم که به شخصه و بدون نیاز و اطلاع به دیگر ورثه ها ، خود اقدام به درخواست انحصار وراثت نمایم (چون میدانم که همراهی نمی کنند) تا در چارچوب قانون این کار را پیش ببرم حداقل نسبت به سهم خودم . از اینکه دیگر برادرها و خواهر را در کنار خود ندارم و طبعا ً مدارک هویتی اینان هم همراهم نیست ، میتوانم به شخصه این کار را انجام دهم ؟ شورای حل اختلاف و محضرخانه نمیگن که همه وراث باید باشند ؟
ممنون از اطلاعات و سایت خوبتون
بنده ازیک خانم ملک خریده بودم بخاطروام وکالتی خریده بودم الان رفتم وام را تسویه کردم خواستم قطعی بکنم متوجه شدم فوت شده حالا وارثین خانم هم پیدا نیستند فقط اسم سه فرزند ایشان را ازبانک درآوردم یامیلی آنها را هم نمیدانم حالا سردر گم مانده ام چه کنم لطفا راهی برای بنده نشان بدهید مال اوضاع مناسبی هم ندارم با تشکر
سلام و عرض ادب
خدمت شما عارضم که بله شما هم به تنهایی میتوانید تمام مراحل و اقدامات لازم را جهت انحصار وراثت و تقسم ارثیه خود انجام دهید و از اینکه سایر ورثه با شما همکاری نمی کنند مشکلی نخواهید داشت و در نهایت چون به مدارک هویتی سایر ورثه دسترسی ندارید میتوانید استعلام کنید که این استعلام را دادگاه انجام میدهد