امروز میخواهم در مورد مالیات بر ارث طلا با شما صحبت کنم با توجه به اینکه قسمتی از دارایی هر فرد و بعضا قسمت عمده ایی از دارای افراد را طلا و سکه تشکیل میدهد معمولا افراد در خصوص این قسمت از اموال به جا مانده از متوفی و مالیات بر ارث متعلقه سوالات زیادی میپرسن
در مباحث مربوط به مالیات که یکی از زیر شاخه های آن مالیات بر ارث هست ما با دو قانون رو به رو هستیم که بنده در قسمت های مختلف سایت و پیگر مقالات ارائه شده به کرات توضیح داده ام که اکنون نیز به اقتضاء این مورد مختصرا توضیح میدهم
۱-قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶
۲- اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴
قانون مالیاتهای مستقیم سابق برای وراثی کاربرد دارد که مورث خود را قبل از تاریخ ۱۳۹۵/۱/۱ از دست دادهاند. بنابراین در صورتی که وراث این دسته از متوفیان، تصمیم داشته باشند برای پرداخت مالیات بر ارث اقدام کنند، موظف هستند میزان مالیات را با توجه به این قانون، به اداره امور مالیاتی بپردازند و در نتیجه امکان انتخاب قانون اصلاح شده توسط آنها وجود ندارد.
مطابق متن قانون قدیم وراث متوفی میبایست نهایتا تا شش ماه بعد از فوت متوفی، برای تقدیم اظهارنامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی مراجعه کنند. در صورت عدم مراجعه، جریمه مالیات بر ارث به آنها تعلق میگرفت.
از طرف دیگر امکان پرداخت مالیات بر ارث طلا به صورت جداگانه پیش بینی نشده بود
در ادامه باید عرض کنم در خصوص بر اساس قانون جدید میزان مالیات بر ارث طلا با توجه به درصدی خاص و جدا از سایر اموال محاسبه و پرداخت میشود. فی الواقع قانون گذار در متن قانون اصلاح شده، درصدهای خاصی را برای هر یک از اموال شخص فوت شده در نظر گرفته است.
مطابق قانون جدید وراث باید حداکثر تا یک سال بعد از فوت متوفی، برای تقدیم ورقه اظهار اقدام کنند. البته در صورت عدم تحویل سند مذکور در زمان تعیین شده، جریمهای به ورثه تعلق نمی گیرد
درصد گذاری متن قانون سابق، تابع ارزش معاملاتی اموال شخص متوفی است. به عبارت دیگر قانون گذار با در نظر گرفتن بازههای ارزشی، درصدهای خاصی را برای هر طبقه از وراث تعیین کرده است. در ادامه مالیات بر ارث طلا و سایر اموال شخص فوت شده را بررسی میکنیم.
ارزش اموال حداکثر ۵ میلیون تومان
وراث حاضر در طبقه اول: ۵ درصد
وراث حاضر در طبقه دوم: ۱۵ درصد
وراث حاضر در طبقه سوم: ۳۵ درصد
ارزش اموال حداقل ۵ میلیون تومان و حداکثر ۲۰ میلیون تومان
ورثه تعیین شده در طبقه اول: ۱۵ درصد
ورثه تعیین شده در طبقه دوم: ۲۵ درصد
ورثه تعیین شده در طبقه سوم: ۴۵ درصد
ارزش اموال حداقل ۲۰ میلیون تومان و حداکثر ۵۰ میلیون تومان
ورثه طبقه اول: ۲۵ درصد
ورثه طبقه دوم: ۳۵ درصد
ورثه طبقه سوم: ۵۵ درصد
ارزش اموال مازاد بر ۵۰ میلیون تومان
طبقه اول: ۳۵ درصد
طبقه دوم: ۴۵ درصد
طبقه سوم: ۶۵ درصد
با توجه به اینکه قانون گذار، برای مالیات بر ارث طلا ، درصدهای جداگانهای را تعیین کرده است، میزان درصدهایی که در ادامه بیان میشوند، نسبت به مالیات سایر اموال تفاوت دارند. به هر حال میزان مالیات اختصاص یافته به هر یک از طبقات وراث، به شرح زیر هستند:
مالیات بر ارث طلا نسبت به طبقه اول وراث: ۱۰ درصد
مالیات بر ارث طلا نسبت به طبقه دوم وراث: ۲۰ درصد
مالیات بر ارث طلا نسبت به طبقه سوم وراث: ۴۰ درصد
در صورت هرگونه سوال در این خصوص با وکیل پایه یک دادگستری سمیه خلیلیان تماس بگیرید
۰۹۱۲۸۰۱۰۵۷۹