مدت زمان گرفتن گواهی مالیات بر ارث
اکتبر 5, 2024مالیات بر ارث مغازه
اکتبر 6, 2024ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارث چه می گوید ؟ در این نوشته به این قانون مهم از سایت مالیات بر ارث وکیل خلیلیان می پردازیم .
عدم همکاری وراث در انجام مالیات بر ارث
اصل ماده 26 قانون مالیات بر ارث
ماده 26- وراث متوفی (منفردا یا مجتمعا) یا ولی یا امین یا قیم یا نماینده قانونی آنها موظفند به منظور کسر هزینههای کفن و دفن در حدود عرف و عادات و واجبات مالی و عبادی در حدود قواعد شرعی و دیون محقق متوفی از ماترک موضوع ماده (17) این قانون، ظرف مدت یک سال از تاریخ فوت متوفی اظهارنامهای حاوی کلیه اقلام ماترک با تعیین ارزش روز زمان فوت و تصریح مطالبات و بدهیها طبق فرم نمونه مخصوصی که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور تهیه میشود به انضمام مدارک زیر به اداره امور مالیاتی صلاحیتدار تسلیم نماید:
1-رونوشت یا تصویر گواهی شده اسناد مربوط به بدهیها و مطالبات متوفی
2-رونوشت یا تصویر گواهی شده کلیه اوراقی که مثبت حق مالکیت متوفی نسبت به اموال و حقوق مالی است.
3-رونوشت یا تصویر گواهی شده آخرین وصیتنامه متوفی اگر وصیتنامه موجود باشد.
4-در صورتی که اظهارنامه از طرف وکیل یا قیم یا ولی داده شود رونوشت یا تصویر گواهی شده وکالتنامه یا قیمنامه
5-رونوشت یا تصویر گواهی فوت از مراجع ذیربط
اداره امور مالیاتی مربوط مکلف است اظهارنامه تسلیمی در مهلت مقرر را رسیدگی و به شرح زیر اقدام کند:
الف ـ در صورتی که ارزش روز کلیه ماترک متوفی کمتر از دیون محقق متوفی، واجبات مالی و عبادی و هزینه کفن و دفن باشد، اموال و داراییهای متوفی مشمول مالیات موضوع ماده (17) این قانون نخواهد شد و مالیاتهای پرداختی ماده مذکور با ارائه اسناد و مدارک مثبته به پرداختکننده مسترد خواهد شد.
ب ـ در صورتی که ارزش روز ماترک بیشتر از دیون محقق متوفی، واجبات مالی و عبادی و هزینههای کفنودفن باشد، در این صورت موارد مزبور به ترتیب از ارزش روز اموال و داراییهای موضوع بندهای(1)، (2)، (3)، (4) و (5) ماده(17) این قانون کسر و مازاد ماترک حسب مورد به مأخذ مقرر در ماده مزبور مشمول مالیات خواهد شد و اضافه مالیاتهای پرداختی موضوع ماده(17) این قانون با ارائه اسناد و مدارک مثبته به پرداختکننده مسترد خواهد شد.
ج ـ در صورتی که کل ماترک یا بخشی از آن مطابق بندهای(الف) و (ب) مشمول مالیات نباشد، اداره امور مالیاتی موظف است گواهی لازم مبنی بر بلامانع بودن ثبت یا انتقال یا پرداخت یا تحویل اموال و دارایی غیرمشمول متوفی به وراث را حسب موارد مذکور در ماده(17) این قانون بهعنوان مراجع ذیربط صادر نماید.
تبصره1ـ در صورتی که بدهی متوفی مستند به مدارک و اسناد مثبته قانونی بوده و اصالت آن مورد تأیید اداره امور مالیاتی صلاحیتدار قرار گیرد قابل کسر از ماترک خواهد بود.
تبصره2ـ آییننامه اجرائی این ماده درمورد نحوه رسیدگی، ارزجرائی این ماده درمورد نحوه رسیدگی، ارزیابی اموال و داراییها و صدور گواهی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه میشود و به تصویب هیأت خواهد رسید
3 Comments
باسلام و تشکر از مطالب خوبتان. پدر بنده در انتهای سال 95 فوت کرده . ما در سال 96 اظهار نامه مالیاتی رو دراوردیم و12 میلیون مالیات دراوردن. که ما 4 میلییونشو واریز کردیم. حالا فهمیدیم که مهریه را میشه کم کرد. ارزش ماترک 130 میلیون ومهریه مادرم 115 میلیون هست . حالا هرچی میریم اداره قبول نمیکنن و میگن طبق ماده 26 قانون مالیاتهای مستقیم از تاریخ تسلیم اظهار نامه فقط یکسال فرصت هست که تغییر بدین. الان پرونده بسته شده و نمیشه عوض کرد. خواهش داشتم لطفا اگر راهی داره. راهنمایی کنید . ایا میشه به کمیسیون حل اختلاف مالیاتی رجوع کرد
سلام و عرض ادب
بله چیزی که اداره مالیات عنوان کرده درسته و هنگام تسلیم اظهارنامه در قسمت دیون و واجبات مالی این موضوع باید قید میشد و با گذشتن این مدت امکان اصلاح آن وجود ندارد و به همین خاطر است که ما تاکید موکد به انجام مشاوره قبل از انجام و هر اقدامی را داریم
سلام.
پس
از اینکه برگه انحصار وراثت رو گرفتیم چه مدت زمانی طول میکشه که برگه مالیاتی رو گرفته و کار به مرحله نهایی که همون فروش ۳دنگ ملک هستش برسیم.
درضمن بیشتر از ۲سال از فوت مادرم میگذره و ما ۳ماهه پیش انحصار وراثت رو انجام دادیم و
کارایه مالیاتی از قبیل تسلیم اظهارنامه و … رو
انجام ندادیم هنوز ،
چقدر زمان لازمه تا کارایه مالیاتیش تموم بشه و به مرحله فروش برسه.چون من حدود ۱ماهه دیگه قراره محضر دارم برای فروش سه دنگ خودم میخام ببینم کارایه این ۳دنگ که موضوع بحث ماست تموم میشه یا نه
ممنونم ازتون.
خسته نباشید.