
زمان تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث
مارس 28, 2025
طلاق یک طرفه : در مورد طلاق توافقی، ماهیت و شرایط آن در دیگر مقالات ارائه شده در سایت به طور تفصیلی به تشریح آن پرداختیم و در این قسمت سعی بر این است که در مورد طلاق یک طرفه و ماهیت آن بپردازیم .
طلاق یک طرفه چیست ؟
در حقیقت طلاق یک طرفه به آن نوع از طلاق گفته می شود که برخلاف طلاق توافقی که زوجین به صورت مشترک به این توافق می رسند که به زندگی مشترک خاتمه دهند ودر مورد مسائل مالی و غیر مالی ناشی از نکاح به توافق می رسند .که در حقیقت در این نوع از طلاق ( توافقی ) زوجین به صورت مشترک درخواست طلاق میدهند .
ولی در طلاق یک طرفه یکی از زوجین خواهان وخواستار طلاق می باشد و خود مستقیما بدون حضور وموافقت طرف دیگر درخواست طلاق را به استناد دلایل و مستندات خود داده و در ایننوع طلاق قاضی مربوطه دلایل و مستندات مربوطه را بررسی و در صورتی که آن را موجه بداند اقدام به صدور رای طلاق می نماید .

شریح طلاق یک طرفه از طرف زن
طبق قواعد شرع و قانونمدنی که از شرع ما گرفته شده است حق طلاق اصولا با مرد است و مرد می تواند تحت هر شرایطی و حتی بدون دلیل موجه قانونی و شرعی زوجه خود را با پرداخت حقوق مالی اش از قبیل مهریه ، نفقه و اجرت آلِمون زندگی مشترک و غیره مطلقه نماید که در این خصوص سعی می کنم در دیگر مقالات سایت به طور مفصل به تشریح این موارد بپردازم
در حالی که وقتی زن میخواهد طلاق بگیرد در حقیقت خلاف قاعده کلی را انجام میدهد ( قاعده کلی حق طلاق با مرد است ) ودر حقیقت چون امر خلاف قاعده را انجام میدهد بار اثباتی قضیه بر عهده زن می شود و در حقیقت زن در مسیر طلاق بر خلاف مرد با دشواری های زیادی روبه رو می باشد وباید مستندات قوی ومحکمی در خصوص طلاق به دادگاه ارائه دهد ، مستنداتی که از نظر محکمه موجه باشد و این امکان را به زن برای مطلقه شدن بدهد
بنده به عنوان وکیل دادگستری توصیه مینمایم که اگر زوجه درخواست طلاق را می خواهد بدهد یکوکیل متبحر در زمینه دعاوی خانوادگی را انتخاب نموده و یا حداقل قبل از شروع درخواستطلاق و همینطور در هنگام پروسه طلاق از مشاورهای یک وکیل متبحر بهره کند شود چرا که طلاق از طرف زوجه دشواری های خاص خود را دارد محاکم ما به راحتی در خصوص چنین موضوعی رای صادر نمی کنند.
زوجه برای طلاق یکسره باید کار را از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع نماید ودر حقیقت پس از وبت اولیه در این دفاتر دادخواست به دادگاه صلاحیتدار در این خصوص ارجاع می شود که در خصوص دادگاه صلاحیتدار به طور مجزا در مقاله دیگری به آن می پردازیم
که در ادامه باید عرض کنم صرف ثبت دادخواست طلاق از طرف زوجه کفایت نمی کند ودر حقیقت زوجه برای پیروز در دعوای طلاق باید دلایل محکم و محکمه پیوندی داشته باشد و این موارد را در دادگاه به اثبات برساند یعنی صرف اظهار این موارد از طرف زوجه کفایت نمی کند که در خصوص دلایل طلاق از طرف زوجه باید به عرض برسانم در حقیقت شرایط ۱۲ گانه بند ب عقدنامه دلایل ومستندات زوجه در طلاق یکطرفه می باشدکه تشریح این شرایط و چرایی و چگونگی این شرایط را در مقاله ایی مجزا توضیح خواهم داد
تشریح طلاق یک طرفه از طرف زوج ( مرد )
در دیگر مقالات ارائه شده در سایت به تشریح طلاق یک طرف از طرف زن پرداختیم ولی با توجه به کثرت سوالات در مورد شرایط طلاق از طرف مرد در این مقاله به طور جداگانه و به طور کاملا جزئی به تشریح اینموضوع می پردازیم
طبق نص صریح ماده ۱۱۳۳ قانونمدنی که البته ماده مذکور از شرع ما گرفته شده مرد هر زمانیکه بخواهد میتواند زوجه دائمی خود را طلاق دهد
وحتل سوالی که در بیشتر مواقع از ما نرسیده می شود این است که آیا مرد برای طلاق همسرش به دلیل خاصی نیاز دارد که در اینجا باید عرض کنم بر خلاف طلاق یکطرفه از طرف زنکه زوجه باید دلایل ومستندات محکمه پسوندی داشته باشد در اینجا لازم نیست که مرد دلیلی برای انجام این کار به دادگاه ارائه دهد و در حقیقت بدون کوچکترین دلیل ومستندی میتواند همسر خود را مطلقه نماید به شرط آنکه تکلیف نسائل مالی را مشخص کند که در ادامه به طور مفصل به اینموضاعات می پردازیم در حقیقت مرد
می تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون مدنی پرداخت حق و حقوق زن اعم از مهریه و نفقه و اجرت المثل و شرط تنصیف دارایی (شرط نصف شدن اموال مرد و دادن تا نصف آن به زن)) در هر زمان برای طلاق همسرش اقدامنماید در ادامه به تشریح موارد ذیل می پردازیم
۱- تعیین و تکلیف مهریه در طلاق از طرف مرد
۲-نفقه در طلاق از طرف مرد باید پرداخت شود
۳-تعلق گرفتن اجرت المثل اگر طلاق از طرف مرد باشد
۴- شرط تنصیف دارایی اجرا خواهد شد
۵- حضانت فرزند مطابق قانون است
۶- حق رجوع و بازگشت به زن برای مرد در نظر گرفته شده است و مرد میتواند به دلیل اینکه طلاق رجعی (یعنی مرد حق رجوع به همسرش را در زمان عده بدون نیاز به تشریفات دارد) میباشد در زمان عده بدون نیاز به تشریفات به زن رجوع نماید.
که بنده در مورد اینکه اصولا عده چیست و منظور از رجوع در عده در مقاله ای جداگانه در همین سایت می پردازم
اگر طلاق از طرف مرد باشد باید تکلیف موارد زیر را مشخص گردد
• در صورتیکه مهریه عندالمطالبه باشد تحت هر شرایطی باید به زن پرداخت شود و در صورتیکه مهریه عندالاستطاعه باشد زن باید توانایی مالی را ثابت کند و یا اموال ایشان را بعد از معرفی توقیف کند.
در صورتیکه طلاق از طرف مرد باشد میتواند دادخواست اعسار داده تا در صورت پذیرش مهریه به صورت اقساط به زن پرداخت شود و دادخواست طلاق از طرف مرد با دادخواست اعسار منافاتی با هم ندارند.
• نفقه در طلاق از طرف مرد باید پرداخت شود
نفقه عبارتست از همه ی نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن. البسه. غذا. اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و هر آنچه را به صورت عادت یا احتیاج لازمه زندگی.
• تعلق گرفتن اجرت المثل اگر طلاق از طرف مرد باشد
اصل بر اینست که زن قصد این را ندارد که کارهای منزل را به صورت رایگان انجام دهد. حال چنانچه زن در انجام کارهای خانهداری از ابتدا قصد و نیت تبرع و به اصطلاح رایگان داشته باشد، نمیتواند اجرتالمثل ایام زوجیت را بگیرد و در این صورت نحله به ایشان تعلق خواهد گرفت.
در صورتیکه طلاق از طرف مرد باشد باید اجرت المثل زن را پرداخت نماید که معمولا مبلغ اجرت المثل را دادگاه با توجه به مسئولیتهای زن در خانه و سالهایی که با یکدیگر زندگی کرده اند تعیین خواهد کرد.
شرط تنصیف دارایی اجرا خواهد شد
یکی از شروطی که در قباله نکاح وجود دارد و زوجین آن را امضا می کنند شرط انتقال تا نصف دارایی شوهر است. (این میزان نباید از نیمی از اموال تجاوز کند اما ممکن است کمتر از نصف اموال باشد یعنی ربع، خمس و مقادیری از این قبیل.)
طبق بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج درسند ازدواج، چنانچه طلاق بنا به درخواست مرد باشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را، بصورت بلاعوض به زن منتقل نماید.
در صورت طلاق، زوج مکلف نیست به طور قطع نصف اموال خویش را به زوجه منتقل کند، بلکه آنچه در این شرط مورد لحاظ قرار می گیرد، تا نصف اموال است، نه نصف اموال به طور مطلق. همچنین اجرای این شرط که چه مقدار از اموال زوج به زوجه منتقل می شود، به نظر دادگاه بستگی دارد که حسب مورد ممکن است حکم به یک پنجم یا یک چهارم اموال وی صادر کند.
حضانت فرزند مطابق قانون است
بعد از طلاق از طرف مرد در صورتیکه فرزند دختر داشته باشند حضانتش تا سن 7 سالگی با مادر و تا سن 9 سالگی با پدر است و در صورتیکه فرزند پسر باشد حضانتش تا سن 7 سالگی با مادر و تا سن 15 سالگی با پدر خواهد بود. نفقه فرزند نیز توسط پدر باید پرداخت شود. بعد از رسیدن دختر به سن 9 و پسر به سن 15 از سن حضانت خارج شده و میتوانند به اختیار خود با پدر و یا مادر زندگی کنند.
برخی از سوالات شما
زن در صورت وجود هر کدام از موارد زیر می توان درخواست طلاق کند: 1. در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر و در صورت ناتوانی شوهر از دادن نفقه. 2. در صورتی که دوام زنگی باعث بروز سختی زوجه شود. به این معنی که ادامه زندگی برای زن مشقت بار باشد. 3. در صورتی که شوهر 4 سال مفقود الثر شود و حکم فوت ((که تشریفات خاص خود را دارد)) در مورد شوهر صادر شده باشد. لازم به ذکر است که اگر پیش از تمام شدن وقت تعیین شده. پیدایش شود شوهر می تواند با مراجعه به دادگاه حکم طللاق را فاقد اعتبار کند. 4. در صورت رعایت نکردن اصل قانون 1119 مدنی: به موجب این قانون زوجین می توانند هر شرطی که مخالف با شرایط عقد باشد را قبول نکرده و دخواست طلاق کنند.
خیر نمی تواند. زوجه تنها می تواند در مورد انجام وکالت طلاق، به وکیل دادگستری وکالت دهد.
پیشنهاد می دهم با یک وکیل مشاوره حضوری داشته باشید.
احتمال قریب به یقین رای به نفع شما خواهد بود .تصمیم دادگاه عالی بستگی به مدارک ابرازی و محتویات پرونده خواهد بود
اگر حکم حضوری بوده باشد باید موعد تجدیدنظر خواهی یعنی 22روز از تاریخ ابلاغ دادنامه سپری و در صورت غیابی بودن نیز باید مواعد واخواهی و تجدید نظر و فرجام یعنی 66روز سپری گردد تا صیغه طلاق در دفتر خانه اجرا گردد.
زن بدون اثبات عسر و حرج یعنی مشقت و غیر قابل تحمل شدن زندگی نمی تواند طلاق بگیرد سعی کنید از دادگاه درخواست مهلت جهت اثبات علاقه خود به همسرتان نمایید و درصدد جبران بربیایید در غیر اینصورت بهتر است با تقاضای همسرتان مبنی بر طلاق موافقت نمایید و درصدد لج بازی در نیایید.
طرف ٢٠ روز ميتونه تجديدنظرخواهي و ٢٠ روز فرجامخواهي در ديوان عالي كشور مرجع بالاتر رسيدگي وً بررسي لازم راخواهد كرد
مقاله ای که خوانید از دسته مقالات طلاق توافقی وبلاگ وکیل خلیلیان می باشد که برای خدمات طلاق با مشاور و وکیل طلاق تماس بگیرید.
1 Comment
سلام وقت بخیر
بنده خانومم رفته تقاضای طلاق داده و من اصلا راضی به جدایی نیستم از اینور هم من دوواحد آپارتمان به اسمم هست که یک مورد را چندسال پیش بدلیل اینکه من کارمند میباشم بخاطر گرفتن وام پدرم به اسم من ثبت سند زده ، حالا من سوالم اینست آیا میتوانند آن واحدی را که هم مستاجر دارد و هم در رهن بانک است ، توقیف کنند ؟چطور میتوانم از این موضوع دفاع کنم چون آپارتمان برای من نیست . من موافق جدایی نیستم چی کمک نمیکند ؟