
مالیات بر ارث خودرو
مارس 23, 2025
مالیات بر ارث سهام
مارس 24, 2025
انواع طلاق کدامند ؟ : سایت وکیل خلیلیان ، مرجع و راهنمای حقوقی مشاوره ای در زمینه طلاق توافقی و غیره در تهران می باشد. در این قسمت به بررسی انواع طلاق ها در قانون می پردازیم.
مهریه در طلاق توافقی را چگونه تعیین کنیم ؟
طلاق چیست ? انواع طلاق چیست ؟

طلاق در حقیقت به انحلال نکاح دائم گفته میشود البته باشرایط، قواعد خاص و طبق ضوابط قانون و شرع ذکر این نکته لازم است که طلاق مخصوص نکاح دائم است و ما در نکاح منقطع طلاق نداریم ، در حقیقت نکاح منقطع با بذل مدت و یا انقضاء مدت منحل می گردد و در خصوص انواع طلاق باید عرض کنمکه طلاق در دسته بندی اولیه به طلاق توافقی و طلاق غیر توافقی تقسیم میشود که طلاق غیر توافقی خود به دو دسته کلی تقسیممیشود طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد
که در این خصوص باید عرض کنم طلاق ها در این دو دسته یا رجعی است و یا غیر رجعی و طلاق های غیر رجعی به طلاق های خلع و طلاق مبارات تقسیم میشوند که بنده در دیگر مقالات ارائه شده در سایت به طور مفصل به تشریح هر کدام از این مفاهیم خواهم پرداخت
منظور از طلاق توافقی و طلاق یک طرفه چیست ؟
در مورد طلاق توافقی، ماهیت و شرایط آن در دیگر مقالات ارائه شده در سایت به طور تفصیلی به تشریح آن پرداختیم و در این قسمت سعی بر این است که در مورد طلاق یک طرفه و ماهیت آن بپردازیم در حقیقت طلاق یک طرفه به آن نوع از طلاق گفته می شود که برخلاف طلاق توافقی که زوجین به صورت مشترک به این توافق می رسند که به زندگی مشترک خاتمه دهند ودر مورد مسائل مالی و غیر مالی ناشی از نکاح به توافق می رسند .که در حقیقت در این نوع از طلاق ( توافقی ) زوجین به صورت مشترک درخواست طلاق میدهند .
ولی در طلاق یک طرفه یکی از زوجین خواهان وخواستار طلاق می باشد و خود مستقیما بدون حضور وموافقت طرف دیگر درخواست طلاق را به استناد دلایل و مستندات خود داده و در ایننوع طلاق قاضی مربوطه دلایل و مستندات مربوطه را بررسی و در صورتی که آن را موجه بداند اقدام به صدور رای طلاق می نماید .
طلاق کلمه ای عربی و از مصدر طلق یطلق به معنای رهایی، آزاد کردن و … می باشد و در واقع پیمان زناشویی را بر هم زدن است بر طبق قانون طلاق احوال شخصیه است به این معنی که پیروان ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده اند می توانند بر طبق دین خود طلاق بگیرند و از هم جدا بشوند اما طلاق بر طبق مذهب شیعه از اختیارات مرد است.
ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مقرر داشته که: « مرد می تواند هر وقت که بخواهد زن خود را طلاق دهد.»
اما زن در شرایطی خاص و با اثبات عسر و حرج یا شرایط ضمن عقد می تواند از طریق دادگاه و حتی با عدم رضایت مرد، طلاق بگیرد در واقع در این جا با تحقق شرایط، دادگاه مرد (زوج) را به طلاق اجبار می کند.
توضیح مختصری در باب انواع طلاق ها
هرگاه مردی تقاضای طلاق کند و رای صادر شود و طلاق ثبت گردد اگر زن دوشیزه یا یائسه نباشد و طلاق پس از سه بار ازدواج نباشد طلاق رجعی است در ایام عده می تواند به زن رجوع کند بدین معنی که طلاق را بر هم بزند.
طلاق بائن در مقابل طلاق رجعی، به طلاقی گفته می شود که برای مرد که حق طلاق با او بوده است و پس از ثبت طلاق حق رجوع نباشد به عبارت دیگر پس از ثبت طلاق بائن امکان رجوع برای مرد وجود ندارد. (ماده ۱۱۴۴ قانون مدنی)
هر گاه مردی (شوهری) تقاضای طلاق کند و رای صادر شود و زن دوشیزه باشد طلاق بائن است.
هر گاه مردی (شوهری) تقاضای طلاق کند و رای صادر شود و زن یائسه باشد طلاق بائن است.
هر گاه زنی تقاضای طلاق کند و چیزی (مالی) را در قبال طلاق ببخشد چه اینکه مرد قبول کند و یا اینکه دادگاه به جای او قبول کند طلاق خلعی است و طلاق خلعی بائن است خلع به معنی بخشیدن است یعنی زن مقداری مال مثلا بخشی از مهریه را به جهت کراهت از مرد و زندگی مشترک در قبال طلاق بذل می کند که در این صورت طلاق خلع می شود و طلاق خلع هم بائن است
هر گاه طلاق توافقی باشد ماهیتا مبارات (یعنی کراهت طرفینی) است که البته در رای طلاق توافقی دادگاه معمولا طلاق خلع نوشته می باشد. طلاق خلع که همانطور که گفته شد بائن است و مرد حق رجوع ندارد اما نکته ای در طلاق خلعی وجود دارد و آن اینکه زن تا پایان عده می تواند با مراجعه به دفترخانه ای که صیغه طلاق را خوانده است به آنچه بخشیده و در اصطلاح حقوقی “مابذل” رجوع کند و پس از رجوع زن به آنچه بذل کرده مثلا مهریه، نوع طلاق از بائن به رجعی تبدیل می شود و مرد نیز می تواند طلاق را بر هم زند. با مثال توضیح داده می شود.
فرض کنید زن و شوهری دادخواست طلاق توافقی تقدیم دادگاه کرده باشند و زن که دوشیزه یا یائسه نیست تمام مهریهخود را در قبال طلاق بذل کند و مرد نیز قبول بذل کند و در رای طلاق توافقی که گواهی عدم امکان سازش است نیز منعکس شود که طلاق خلعی است پس از ثبت طلاق در دفترخانه زن می تواند در مدت عده به مهریه بذل کرده رجوع کند مرد نیز می تواند در همان مدت طلاق را بر هم زند و در واقع دوباره با هم شرایط زن و شوهر باشند و در زوجیت باقی بمانند.
نکته: زن دوشیزه یا یائسه هم بعد از طلاق حق رجوع به آنچه بذل کرده ندارد.
مقاله ای که خوانید از دسته مقالات طلاق توافقی وبلاگ وکیل خلیلیان می باشد که برای خدمات طلاق با مشاور و وکیل طلاق تماس بگیرید.